Min rostade tomatsoppa är så galet god, det är himla enkelt att göra också. Ni bara Måste testa där hemma. Soppan tillsammans med vitlöksbrödet = ♥️ Receptet kommer här 🥰 4 port, 60 min Ingredienser 1000g tomater på kvist (plommon) 1 hel liten vitlök 🧄 1-2 rödlökar 2 msk olivolja 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1-2 dl vispgrädde Salt Peppar Vitlöksbröd 1 baguette Smör 1 vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja Ost, hyvlad Gör så här 1.Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 2.Skär tomaterna på hälften eller i kvartar, skär löken i mindre klyftor och halvera hela vitlöken tvärs över 🧄——🔪 (inte skalas) 3.Lägg allt i en form och ringla olivolja över. (Låt insidan på vitlöken som inte skall skalas hamna uppåt så den kan rostas) 4.Sätt in i ugnen 40-50 min tills tomaterna och vitlöken fått gyllene fin och rostad färg. 5.Koka under tiden upp vatten och buljong i en kastrull. 6.Ta ut tomaterna ur ugnen. Ta den halverade vitlöken och pressa ut vitlöken som nu blivit mjuk och härligt rostad. (Den är krämig och mjuk nu) -Släng bort skalet 7.Lägg ned tomater, lök och vitlök i buljongen, låt puttra ihop någon minut. 8.Mixa nu soppan slät med hjälp av en stavmixer. 9.Tillsätt grädden och fortsätt mixa soppan. Smaka av med salt och ganska mycket nymalen svartpeppar. Vitlöksbrödet -Sätt ugnen på 200 grader varmluft 1.Halvera baguetten på längden, lägg på plåt och bred på ett generöst lager smör (Bregott) 2.Riv över vitlök och strö hackad persilja över. (Fryst går bra) 3.Hyvla några skivor ost över och sätt in i ugnen i ca 4-5 min, tills osten smält och brödet rostats gyllene. 4.Ta ut och skär brödet i snittar, stel lite flingsalt över. Servering Servera soppan med en färsk basilikakvist i. (Jag serverade soppan med en klick creme fraiche i, blir lite matigare då) Njut av magiskt god soppa och det goda vitlöksbrödet till 🥖🧄👌🏻