Måndag & soppa! Ibland är det ju bara så himla gott med en varm härlig soppa. Framförallt nu på hösten tycker jag när kylan kryper inpå. Denna krämiga tomatsoppa går snabbt att göra och brukar falla hela familjen i smaken. Till denna härliga soppa serverar jag mitt goda brytbröd som är himla enkelt att göra! Längre ner har jag även ett litet tips på hur vi brukar äta den, testa och se vad ni tycker :) Här kommer receptet! 4 pers, 25 min Ingredienser 2-3 schalottenlökar, finhackade 1 vitlöksklyfta, finhackad 1/2-1 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, ev finare sort - gärna Mutti 1 msk tomatpuré 1/3-1/2 grönsaksbuljongtärning 1 tsk torkad oregano 1/2 tsk rödvinsvinäger 1,5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 2 dl crème fraiche (34%) salt & peppar, efter smak 1/2 msk hackad persilja Dekoration Persilja Gör så här 1. Finhacka lök och vitlök. 2. Fräs mjukt i lite olja tills löken blir glansig och mjuk. 3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad oregano, buljong, rödvinsvinäger och vatten. Låt puttra samman. 4. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt grädde och mixa slätt med stavmixer. 5. Rör i crème fraichen och smaka upp med salt, svartpeppar och hackad persilja. Tips! Jag lägger alltid i en liten näve snabbmakaroner som får koka med de sista minuterna, för att få en lite matigare soppa. Inspiration från min gammelfarmor faktiskt, som bodde i Portugal under tiden hon levde. Vi åt alltid det när vi var i Portugal på besök, Supergott!! Som sagt. Missa inte att prov-baka mitt härliga brytbröd till soppan.. :) Smaklig spis ♥