Jag älskar verkligen jordnötter. Och framförallt att baka med dessa. Det salta på nötterna och den nötiga smaken som möter sötman i bakverk är fantastiskt! "En blandning av sött & salt." Dock vet jag att många är allergiska mot jordnötter, så självklart kan man byta ut nötterna mot andra salta nötter. De man gillar bäst. :) Här kommer ett recept! ca 50-60 st Ingredienser 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap (el vit) 50 g smör 170 g salta jordnötter 100 g vit choklad 200 g mörk choklad Gör så här Smält samman sirap och socker i en kastrull. Tillsätt smöret i små tärningar under omröring. Låt smeten koka i ca 10-15 min. Pensla ett smörpapper med matolja och lägg i en form, ca 30x20 cm. När kolan fått koka en stund, häll i jordnötterna och häl upp i formen på det smorda smörpappret. Låt svalna. Smält mörk choklad i en kastrull och den vita chokladen i en annan. (Över vattenbad om du är osäker på värmen.) Pensla den mörka chokladen över kolan och ringla sedan över den vita chokladen över. Swirla med handtaget på en sked eller gaffel och gör ett kul mönster! Låt stå lite svalt tills chokladen stelnat. Sedan går det bra att skära upp bitar och förvara. :) (I kylskåpet blir kolan kall och lite "knäckig", så ha den framme i rumstemp innan den skall ätas.) Lycka till! Kola är lite "tricky" att få till, men blir blir det bra så blir det Galet bra :) KRAM