CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Pasta med het köttfärssås

Här kommer receptet på min variant av den klassiska köttfärssåsen. Lite godare, lite roligare & lite hetare 😉

4 pers, 20 min

Ingredienser
400-500 g pasta, kokt ”al dente”
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 finstrimlad färsk röd chili (mild)
3 färska champinjoner, fint hackade
400 g nötfärs
1 msk koncentrerad kalv- el oxfond (tillsätt mer om det behövs i slutet)
3 dl vispgrädde
3 msk tomatpuré
1-2 tsk srirachasås (smaka dig fram så det inte blir för starkt)
1/2 msk sherryvinäger (eller 1-2 msk Bristol Ceam Sherry)
1/2 dl vatten (om köttfärssåsen reducerat ner för mkt och blivit lite för tjock – lätta upp med vatten)
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak

Annons
Annons

Tillbehör / dekoration
färsk timjan eller basilika
riven parmesan

Gör så här
1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet (al dente).
2. Fräs finhackad lök, vitlök, chili i en rejäl klick smör på medelhög värme så inget bränns.
3. Vänd sedan i fint hackade champinjoner och låt fräsa samman med lök & chilin tills svampen mjuknat (förvällts).
4. Tillsätt nötfärsen och låt den genomstekas / blandas samman med lök mm.
5. Tillsätt grädde, fond, tomatpuré, sherryvinäger (el Bristol Cream Sherry) & srirachasås. (Tillsätt srirachasåsen successivt då den är het.) – Smaka av!
6. Låt såsen puttra samman, reducera ner. Blir den för ”kompakt / reducerad tillsätt vatten som lättar upp den. Tillsätt lite mer fond om djupet inte finns där.
7. Lägg upp pasta på tallrikar och toppa med köttfärssås, riven parmesan & färska kryddor såsom timjan eller basilika!

Annons

Supergott – och en helt annan smak än originalet ♥
Smaklig spis!

Dela på:
Laddar