Här kommer receptet på min galet goda och krämiga potatisgratäng som alltid blir lika uppskattad. Tricket att den blir så underbart god är att löken bryns innan den läggs i gratängen, och att det är tre olika ostar i den, samt att den går på lite lägre grad i ugnen än vanligt en lite längre stund. Recept kommer här! 6-8 port, 50 minIngredienser8-9 stora fasta potatisar2 gula lökar2 msk smör att fräsa löken i2 stora vitlöksklyftor, finhackade20g riven parmesan, 22 mån1-1,5 dl riven mozzarella1/2 dl västerbottensost4 dl vispgräddesaltnymalen svartpepparGör så här1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft2. Strimla löken fint och fräs den i en klick smör på medelhög värme tills den blir mjuk, karamelliserad och glansig. Dra bort från värmen och vänd ned finhackad vitlök, blanda samman. 3. Smörj en ugnsform (ca 20x30cm) med lite smör i botten. 4. Skala och hyvla potatisen med hjälp av en mandolin. Lägg ut ett lager potatis i botten av formen, sprid över lite karamelliserad lök och vitlök, lite riven ost (Västerbotten, mozzarella & parmesan), salta, peppra och upprepa detta. Jag brukar sikta på 3 lager potatis med löken, ost, salt och peppar emellan. 5. Häll över vispgrädde, salta och peppra en sista omgång och sätt in i ugnen i ca 40 min beroende på potatisens tjocklek. -Känn med teststicka då och dåTips!-När jag bestämmer mängd grädde så brukar jag tänka att den ska gå upp till lite drygt hälften av potatisens kant innan den sätts in i ugnen.