Ni är MÅNGA som vill ha recept på min potatisgratäng.. Det skall ni såklart få. Det finns verkligen ingen godare (tycker jag), jag bara älskar denna. Den är superkrämig, smakrik och bara alldeles alldeles underbar. Tricket är karamelliserad lök, grädde och tre olika ostar 😍 4-6 port, 60 minIngredienser8 stora fasta potatisar1 stor gul lök, el två normalstora1-2 msk smör, att steka i1 stor vitlöksklyfta el två mindre1/2 dl västerbottenost1-1,5 dl riven mozzarella15g riven parmesan 22 mån3-4 dl vispgräddeflingsaltnymalen svartpepparGör så här-Sätt ugnen på 180 grader varmluft1. Strimla löken tunt och fräs mjuk i en stekpanna på medelhög värme tills den blir mjuk, karamelliserad och glansig. 2. Finhack vitlöken och vänd ned i löken någon halv minut innan plattan stängs av. 3. Skala och hyvla potatisen med hjälp av en mandolin 2-3 mm tunna skivor. 4. Smörj botten med lite smör i en form med hög kant som är ca 20x30 cm. 5. Lägg ut ett första lager potatis i botten. Salta lite, peppra och fördela ut lite lökblanding på. Strö ut Västerbotttenosten och lägg på ett nytt lager potatis. 6 Salta lite, peppra och lägg på resterande mängd lök. Strö över riven mozzarella och lägg på nytt tunt lager potatis.7. Salta lite, peppra och riv/ strö över parmesanen. 8. Avsluta med ett sista lager hyvlad potatis, salta, peppra och häll över grädden. 9. Sätt in i ugnen och låt bakas i ca 45-60 min. Tills en teststicka går lätt igenom.Detta blir inget annat än magi!🥰Krämigt, mycket smak och förhoppningsvis den bästa du också smakat!Lycka till Kram C