Jag brukar inte använd mig av fula ord, men fy f***n vad gott!!Ni kommer göra denna potatissallad om och om och om igen, jag lovar er. Så galet god!!Smashed potatoes med vitlök, persilja, soja-sesammajjo, lime och koriander!Receptet är busenkelt och kommer här! 30 min, 4 -6 portIngredienser900g delikatesspotatis, små1/2 dl rapsolja1/2 dl olivolja1 vitlök solo (el 1 stor vitlöksklyfta)1/2 dl finhackad persilja, färskflingsaltnymalen svartpepparSoja- sesammajonnäs1 dl majonnäs (Hellmans)1 msk japansk soja1/2-1 tsk sesamolja1/2 lime, pressadTopping1 msk vita sesamfrö1/2-1 kruka korianderGör så här-Sätt ugnen på 220 grader varmluft el vanlig ugn. 1. Koka potatisen med skal på i saltat vatten ca 13-14 min. Eller tills teststickan precis går igenom. (Den skall inte vara överkokt)2. Blanda samman rapsolja, olivolja, riven vitlök, finhackad persilja, salt och nymalen svartpeppar. 3. Häll av och lägg upp den kokta potatisen på en plåt och krossa varje potatis med en gaffel med ett tryck. 4. Ringla / skeda över örtoljan på potatisen, strö över vita sesamfrö och sätt in i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisen rostats och fått fin färg. 5. Blanda under tiden ihop majonnäsen, smaka av och lägg i spritspåse. ServeringLägg över de rostade potatisarna på ett serveringsfat. Ringla över rikligt med soja-sesammajjo och strö över hackad koriander. (Jag toppade med lite svarta sesamfrö också)Servera direkt till middagen! Utlovar MAGI 🥰, smaklig spis!