Ibland får man verkligen idétorka.. Skall vi göra för tillbehör? Pommes, potatisklyftor i ugn, kokt eller stekt potatis? Igår gjorde jag dessa godingar som blev både piffiga och supergoda. Enkelt & galet gott, det är väl en bra kombination ? Här kommer receptet! 4 port, 25-30 min Ingredienser 4-8st fasta potatisar (4st stora eller 8 mindre) 2 msk olivolja Flingsalt 1/2 dl riven parmesan 22 mån Färsk timjan Gör så här 1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft 2. Hyvla potatisarna med skalet på, 2 mm tjocka med en mandolin. 3. Lägg potatisskivorna omlott som på bilden på en plåt. 4. Ringla/pensla över olivolja och sätt in i ugnen först i 20 min 5. Känn efter med sticka om den känns "nästan klar". 6.Ta ut från ugnen och höj graden till 200-220 grader varmluft. 7.Riv över parmesan, lägg på lite färska timjanblad och strö flingsalt över och ev lite mer olivolja ringlat över. 8. Sätt in i ugnen i ytterligare ca10 min tills de blir härligt rostade. (Sänk graden om de skulle bli för mörka) 9. Ta ut och servera! Tips! Om man vill förbereda denna potatis, så gör fram till steg 5 och ställ sedan plåten åt sidan. Ca 10-12 min innan man skall äta sätter man in plåten igen med parmesan mm på, så att den får rostas och bli färdig. Ibland är det svårt att synka grill och tillbehör så då kan det vara skönt att det går att förbereda lite innan. Hoppas det skall smaka ♥