Kanske jordens godaste & enklaste tillbehör ♥ Enkelhet skall inte underskattas. Att låta råvarorna tala för sin roll är min melodi. Här kommer recept, eller snarare en reminder att detta är ett magisk tillbehör till så mycket. 4 port, 5 min Ingredienser 300g haricots verts 2-3 msk smör, 2 vitlöksklyftor flingsalt Gör så här 1. Tvätta och ansa haricots verts’en. Skala och skär vitlöksklyftorna i i tunna skivor. 2. Släng i ett par klickar smör i en panna och hetta upp tills det tystnar. 3. Lägg i haricots verts’en och låt fräsa någon minut i smöret. Vänd med en pincett eller tång då och då. 4. Ha i den fint skurna vitlöken, vänd runt. 5. Lägg upp på ett fat och strö flingsalt över. Servera direkt! Tips! Haricots verts är som godast när de varken är för hårda eller för mjuka, - Al dente helt enkelt. Jag föredrar att råsteka dem! Att skära eller hacka vitlök ger en mycket godare smakupplevelse, då pressad vitlök faktiskt ger en skarp och bitter smak. I och med att man pressar vitlöken så frigörs nämligen svavelämnnen som förändrar smaken. Ett litet tips & kanske något du inte visste?