Alltså hörni, detta måste ni prova. Att baka fetaost i ugnen med cocktailtomater, vitlök, citronsaft, olivolja och massa färsk timjan, blir en smaksensation! Antingen serverar man detta som en förrätt och ställer fram hela pannan på bordet med rostade surdegsbrödskivor till. Så får var och en lägga på lite krämig ost med tillbehör på mackan och äta rätt upp och ned. Eller så kan man göra som vi gjorde igår. Vi gjorde en grönsallad, stekte kycklingfilé och lade detta smarriga uppe på salladen. Olivoljan & citronen blir en fin vinägrett. SÅ gott! 4 pers, 10 min Ingredienser 300 g fetaost (2 st paket) 1/2 dl Extra Mild olivolja 15 st cocktailtomater, delade på hälften (gula + röda) 1 vitlöksklyfta, pressad 1/2 citron, pressad 1/2 kruka färsk timjan flingsalt svartpeppar Tillbehör Rostade små surdegsbrödskivor Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Lägg fetaostarna på botten av gjutjärnspannan. 3. Dela tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt olivolja, citronsaft, hackad timjan och pressad vitlök. Blanda samman med tomaterna och smaka upp med salt & peppar. 4. Häll detta nu över och runt fetaosten, strö på lite flingsalt och sätt in i ugnen i 8-9 min. 5. Rosta under tiden små skivor av surdeg, typ levainbröd. 6. Ta ut pannan när tiden gått och servera direkt. PS: Använd stekvante när du tar ut pannan. Den är olidligt het!! (Tro mig, jag har gjort misstaget) ;) Smaklig förrätt, plock, tilltugg eller rent utav sallad ♥