Tilltugg eller som förrätt? Som de är eller gratinerade i ugn? Du bestämmer! :) Färska fikon i kombination med söt honung, krämig getost, salt parmaskinka & nötigt rostade pinjenötter ÄR magiskt! Antingen så äter man dessa precis som dom är, alternativt gratinerar dem i ugnen en stund. Men då toppar man fikonet med parmaskinka & ruccola samt pinjenötter efter gratineringen. Här kommer receptet! 8 tilltugg, 10-20 min Ingredienser 8 färska fikon 100 g chèvre 1 msk honung 4 skivor parmaskinka (dela en stor skiva på två) 1-2 msk rostade pinjenötter ruccola att dekorera med flingsalt Gör så här Tvätta och torka av fikonen. Skär bort toppen och skär ett kryss ner i fikonet så att osten går att stoppa ner. Ringla lite honung ner i hålet och tryck försiktigt i en bit chèvre (ca 1 dryg msk chèvre) Toppa med en skiva parmaskinka, rostade pinjenötter, ruccola och lite flingsalt. (Jättegott att ringla över lite valnötsolja på detta) (Gratinerad) Sätt ugnen på 200 grader- Skär bort toppen och skär ett kryss ner i fikonet så att osten går att stoppa ner. Ringla lite honung ner i hålet och tryck försiktigt i en bit chèvre (ca 1 msk chèvre) Sätt in fikonen i ugnen tills osten fått en liten gyllenbrun "kyss". Ca 4-5 min Ta ut och toppa med parmaskinka, rostade pinjenötter, ruccola och lite flingsalt! Servera direkt! (Rostade pinjenötter: Rosta nötterna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllene.) Tips! Jättegott att ringla över lite fikonbalsamico över denna anrättning också. Gratinerad som inte gratinerad. Lycka till med tilltugget / förrätten. Stor Kram Cattis