Trevligt tilltugg till helgen? Jag älskar verkligen tilltugg, av alla dess slag & gärna lite crazy. Och med crazy menar jag såklart lite nya varianter med härliga smakkombinationer. Nedan kommer ett recept på ett lite matigare tilltugg som jag gjorde häromdagen till mina gäster. Det blev en wow-upplevelse för många, så det blev en riktig hit :) Här kommer receptet! 6 snittar, 40 min Ingredienser 18 st filodegsblad à 12x12 cm 1-2 msk olivolja, att pensla med 2 ägg (el ett stort ägg) 1 dl grädde 50 g Wasabi färskost (wasabismak) 6 st jätteräkor, scampi 1 knippe persilja eller koriander 2 vitlöksklyftor, pressade 30 g smör att steka i Gör så här Klipp filodegen i mindre ark ca 12x12 cm. Filodegen ligger som tunna blad på varandra så klipp alla på en gång som dem ligger på varandra, totalt 18 blad. Pensla bladen med lite olivolja, framförallt mest på kanterna. Sätt ner bladen i formarna på en muffinsplåt. (Alternativt små sufflé-formar) Tre st penslade blad per form. Lägg dem hela tiden lite omlott så att flikarna får olika lägen. Snyggt visuellt! Vispa samman ägg, färskost Wasabi, & grädde till en jämn och slät smet. Fyll på lite färskost-smet fördelade på alla 6 filodegsknytena. Det kommer bli lite "paj" känsla, färskoststanningen kommer resa sig lite, så fyll inte på allt för mycket i varje. Se till att det blir lika mycket i alla. Sätt in i ugnen på 150 grader i 17-20 min. Känn på färskoststanningen så att den känns fast, men mjuk i mitten. Ta ut och låt svalna. Fräs under tiden jätteräkorna i smör, pressad vitlök och hackad persilja alternativt koriander, tills räkorna blir röda och färdiglagade. (Ca 30-40 sekunder per sida) Salta och peppra efter smak. Lägg en jätteräka i varje filodegsknyte och servera. Dessa kan både serveras lite halv-ljumna men även kalla Njut av detta härliga tilltugg tillsammans med ett glas vitt eller lite bubbel! Lycka till :)