Skagenröra, är det något man kan bli trött på ? Nä, tänkte väl det ;) Här serverar jag min skagenröra i små korgar som jag gör utav filodeg. Ett fiffigt och trevligt sätt att servera vid minglet när gästerna kommer. Receptet kommer här! 10 st korgar, 30 min Ingredienser Filogegskorgar 30 st filodegsark 8x8 cm (en liten korg = 3 små filogedsark) 1 msk neutral olja (raps) Skagenröra 300-400 g räkor, handskalade fina räkor 1/2 dl majonnäs, gärna hemslagen (godast) 1 msk crème fraîche 34% 1/1-1 msk finhackad rödlök 1/2 msk fin hackad dill några droppar citron nymalen svartpeppar, efter smak Dekoration dill citron Gör så här Filodegskorgarna 1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft och ta fram en liten muffinsplåt (cupcake-plåt). 2. Vik ut filodegen och klipp 8x8cm stora fyrkanter. (Filologens ark ligger på varandra så klipp många på en gång så sparar du massa tid.) 3. Mät upp oljan i en liten skål och ta fram en pensel. 4. Pensla ett tunt lager olja på vardera ark och lägg omlott som en stjärna ovanpå varandra. 3 ark = en korg. 5. Tryck / forma sedan korgarna utefter muffinsformen. 6. När alla korgarna är klara sätt in i ugnen i ca 10-11 min tills de är gyllene och har blivit krispiga. Ta ut och låt svalna. Skagenröran 1. Blanda samman räkorna med majonnäs, crème fraîche, finhackad rödlök & dill. Smaka upp med nymalen svartpeppar och några droppar citronsaft. Ställ svalt till servering. Preppa filodegskorgarna med skagenröran precis innan det skall serveras, så bibehåller korgarna sin krispighet. Toppa med en dillkvist och en liten skiva citron ♥ Servera drinktilltuggen på ett snyggt serveringsfat till ett glas bubbel. Dina gäster kommer älska! Lycka till, Kram C