Löjroms lyx ❤️ Här kommer recept på ett riktigt läckert tilltugg som känns lyxigt & faktiskt är väldigt enkelt att göra även fast det låter knepigt. 10-12 snittar, 30 min Ingredienser 10-12 wontonblad (dumplingark - finns i frysen i välsorterade butiker) 1-1,5 dl crème fraiche el smetana 100-150g Kalix löjrom 1 salladslök, gräslök, el finhackad rödlök 2 dl rapsolja, till fritering Garnityr Ärtskott el dill Gör så här Klipp wontonbladen som från början ligger i små fyrkanter i ett ark, runda. (Vik 5-6 blad åt gången och klipp en halvmåne, vik upp & vips alla är runda.) Mät upp olja i en mindre kastrull så att 1 cm upp mot kanten täcks. Hetta upp till 155-160 grader, sätt ner en termometer så ser du. Ta ett "blad" åt gången med en tång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera halva cirkeln i oljan. När den puffat upp och fått en krispig yta (ca 10-15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Wontonbladet skall bli format som ett tacoskal. (Har man en ställning hemma som kan hjälpa att fritera taco-bågar så mät upp mer olja och fritera med hjälp av hållaren.) Att fritera wontonblad går fort, på ett par sekunder är dem krispiga & gyllene. När friteringen är klar, lägg dem friterade skalen på ett hushållspapper och salta lite lätt. Precis innan servering; klicka eller spritsa i crème fraiche eller smetana, lägg på en sked löjrom på varje och toppa med strimlad salladslök el finhackad rödlök. Dekorera med ärtskott och servera direkt! Ett kul tilltugg som kommer imponera på dina gäster & vänner. Dessa godingar med ett glas bubbel är bara så himla gott! Lycka till där hemma! :) Kram