Vem älskar inte Gambas al ajillo?? Så galet gott och så enkelt fixat tapastilltugg. Här kommer mitt recept på hur jag gör. Ca 4 port tilltuggIngredienser20 scampi (jätte räkor utan skal)1/2-1 röd chilifrukt, finskuren3-4 stora vitlöksklyftor1 dl persilja, finhackad1 nypa chiliflakes (om chilifrukten inte är för het)2-3 dl rapsoljaFlingsalt, mycket!TillbehörItalienskt eller grekiskt lantbröd, skivatGör så här1. Sätt ugnen på 220 grader. 2.Finstrimla chilifrukten, hacka persiljan och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. 3. Lägg i en form eller ett lerkrus som jag har. 4. Låt de tinade räkorna ligga på hushållspapper för att få bort överflödig vätska. 5. Lägg räkorna i formen tillsammans med chili, vitlök och persilja. Blanda runt lite. 6. Hetta upp oljan i en kastrull till ca 150 grader. Slå oljan över räkorna så de nästan täcker räkorna helt. (Nu kommer det fräsa till ordentligt i formen, sedan slutar det)7. Sätt in i ugnen tills oljan verkligen bubblar av hetta igen. Ca 4-5 min. (Scampiräkor klarar värme en stund, de blir inte torra som vanliga räkor blir väldigt snabbt)8. Ta ut räkorna, strö flingsalt över. Överdriv med flingsaltet, det skall bli riktigt salt. Servera dina Gambas al ajillo med bröd som doppas i den goda oljan.