Hej på er! Idag står jag på Formex och bjuder på pinchos igen. Gårdagen blev en succé, mina snittar / pinchos blev så uppskattade, så idag kör vi igen! Här har ni ett utav recepten jag bjuder på; Sojabönspesto med rostade solroskärnor, som jag serverar på snittar av surdegsbröd toppat med lite olivolja & rostade solroskärnor! Räcker till 20-25 st mindre snittar/pinchos Ingredienser 250 g sojabönor (finns i frysen i butik) 1 vitlöksklyfta, pressad 1,5 dl kallpressad rapsolja 3 msk rostade solroskärnor, (torrosta på en plåt i ugnen på 160 grader i 25 min) 100-110 g parmesan, riven salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Gör så här: 1. Sätt ugnen på 160 grader 2. Sprid ut solroskärnorna på en torr plåt och rosta solroskärnorna i 25 min. Ta ut låt svalna. 3. Häll upp sojabönorna i en bunke, pressa över vitlöken och häll på 1 dl kallpressad rapsolja till att börja med. 4. Mixa med stavmixer, eller assistent. Det du trivs bäst med :) 5. Häll ner dom rostade solroskärnorna och mixa vidare. 6. När peston känns relativt slät. Den inte helt slät, lite rustik sådär. Så riv ner all parmesanost. Ja... Massa parmesan ♥ 7. Rör ner parmesanen i peston och tillsätt mer kallpressad rapsolja. 8. Smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. 9. Ställ svalt. 10. Servera din sojabönspesto på snittar av surdegsbröd, riktigt gott surdegsbröd med några droppar olivolja på. Toppa gärna med några rostade solroskärnor uppe på, färdigt att servera och superlätt att göra till många! Lycka till ♥