Kan man göra äppelrosor så kan man göra löjromsrosor, eller hur? ♥ Här gör jag exakt samma procedur som jag gör när jag gör äppelrosorna, men jag använder crème fraîche, västerbottenost & tunt hyvlad potatis istället för aprikosmarmelad &tunt skivade äpplen. Detta är ju bara så enkelt, tar knappt 5 min att förbereda innan ugn, superlätt! 8 st rosor, 5 min + ugn ca 20-25 min Ingredienser 1 st smördeg på rulle, skuren på längden i ca 6 cm breda remsor 1-2 potatisar, fasta (räcker med en potatis då man skivar den så tunt tunt) 3 msk crème fraiche, 34% 1/2 dl riven västerbottenost Topping löjrom (ca 160 g till 8 pers) crème fraiche 34% eller smetana rödlök, finhackad dill (citronskiva) Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader. 2. Rulla ut smördegen på bänken, ha kvar den på pappret den är inrullad i. 3. Skär 4 lika breda remsor på längden (ca 6 cm breda). 4. Bred på ett tunt lager crème fraiche på varje remsa och strö lite riven västerbottenost på. (Inte för mycket av varken crème fraîche'n eller osten.) 5. Hyvla potatisen tunt tunt i en mandolin (det skall gå mkt lätt att böja på dem), dela dem sedan i halvmånar. Lägg de tunt skivade halvmånarna omlott så att de sticker ut från kanten ca 1/2-1 cm. Vik sedan över resterande del av smördeg som på bilderna nedan. 6. Dela varje länga på två, och rulla ihop till en ros. 7. Sätt ner rosorna i en typ muffinsplåt, om du har en. Ställ dom annars på en plåt med smörpapper. 8. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min, beroende på ugn. De skall bli gyllene och fina - inte brända. Är ugnen för varm, sänk graderna. 9. Ta ut rosorna och låt de svalna innan servering. 10. Dekorera / toppa rosorna med crème fraiche, löjrom, finhackad rödlök, citron och dill. Redo att serveras till bubblet :-) Skål & Kram C