Hej finingar! Alltså tilltugg är ju bara bland det bästa som finns och det finns ju liksom inga gränser att hitta på nya. Här har jag gjort något jag nu kallar för "Pesto & ricotta twisters" Det låter ju gott, eller hur? Och jag kan säga att det VERKLIGEN var det!! Mums!! :) Jag gör bara en egen pesto på rostade solrosfrön (eller pinjenötter), och snurrar in med ricotta i smördeg. Enkelt, här kommer receptet! 10 st snurror, 15 min Ingredienser 1 rulle smördeg 3 msk ricotta 4-5 msk pesto (recept nedan) Flingsalt Pesto 1 kruka färsk basilika, bladen 1 dl rapsolja 1 liten vitlöksklyfta 3/4 dl rostade solrosfrö (rosta på medelhög värme i torr panna) 1 dl riven parmesan Salt, efter smak Gör så här Börja med peston. 1. Lägg ner alla basilikablad i en cylinder. 2. Dela vitlöken i mindre bitar, lägg i. 3. Häll över olja, mixa slätt ca 1-2 min. 4. Häll i avsvalnade rostade solrosfrö, fortsätt mixa. 5. Mixa så att solrosfröna blir smått smått hackat och gör att allt tjocknar. 6. Riv i 1 dl parmesan (ca 50 g). 7. Smaka av och smaka upp med salt. (Ja, peston skall vara lite fastare än vanligt :) ) 9. Rulla ut smördegsrullen på bänken. Skär den längs med på längden i 10 st remsor. 10. Bred på ricotta över smördegen, lagom lager. 11. Bred sedan över din hemgjorda pesto. 12. Vik över ena änden mot den andra och snurra. 13. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 14. Sätt in i ugnen i 9-10 min tills de blir gyllene. 15. Ta ut och servera när dom är ljumna! Tips! Lika gott som tilltugg till drinken som tillbehör till en god soppa! Ps. Pesto är alltid godare när man gör den själv. (Tål du pinjenötter så byt ut solrosfröna till det. Det är min favvo :) Lycka till, Kram från mig