Sommaren bjuder ofta till mingelkvällar tillsammans med vänner, nära & kära. Då är det såklart kul att kunna bjuda på något smarrigt till drinken eller bubblet. Här kommer ett hett tips / recept som ni bara måste testa att göra! SÅ GOTT!! ♥ Det är superenkelt, läs igenom receptet så förstår ni. Här kommer det :) 8-10 pers, 20 min (+ rosta tomaterna) Ingredienser 500 g cocktailtomater ca 15-20 st, halverade + salt + (italiensk salladskrydda) timjan, färsk 1 smördeg på rulle 150 g fetaost, ett paket 2 dl crème fraiche 34 % 1/2 vitlöksklyfta, pressad salt / peppar efter smak Topping Färska örter - timjan, basilika el oregano Gör så här -Sätt ugnen på 100 grader 1. Dela cocktailtomaterna i två halvor och lägg med insidan uppåt i en ugnssäker form. strö lite salt, italiensk salladskrydda och lite färsk timjan över. Sätt in i ugnen och låt tomaterna torka / rostas i ca 5-6 h När dom kommer ut ur ugnen sedan så ringlar jag alltid lite olivolja över.. (Tips är att göra dom rostade tomaterna redan på morgonen. In i ugnen och det sköter sig själv.) 2. Blanda samman fetaosten, crème fraiche & pressad vitlök till en slät kräm. (Man kan använda stavmixer om man vill ha krämen helt slät. Annars mosa med gaffel. Smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. - Sätt ugnen på 200 grader 3. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. 4. Bred på hälften av fetaostkrämen på smördegen men spara ca 2-3 cm runt kanterna. Lägg på dom rostade tomaterna. (Strö på mer färska kryddor, timjan, basilika eller önskad ört.) 5. Sätt in plåten i ugnen i 15-17 min tills kanterna blir gyllene och fetaostkrämen + smördegen bakats. 6. Ta ut, låt svalna. 7. Skär upp önskad storlek på snittarna och klicka på resterande mängd fetaostkräm på snittarna. Ca 2 mindre klickar på varje snitt. 8. Lägg på lite färska örter och servera! Kan tyckas att det låter krångligt med tomaterna som skall rostas så länge, men det är ju inte speciellt svårt! Jag fixar tomaterna, skjutsar in i ugnen och sedan gör jag annat resten av tiden. Glömmer dom i princip :) Alltså, smaken av dessa tomater är sagolik! Söta, koncentrerade, solmogna, rostade underbara små söta tomater. Love it! PS. Köp för guds skull inte rostade/soltorkade tomater på burk och tro att det blir lika bra, för det blir Aldrig samma smak på tomaterna! Bjud på en härlig snitt som dina vänner aldrig smakat. They will be impressed ♥ Lycka till, STOR KRAM C