Tips till Midsommarfirandet 💙💛Ett läckert tilltugg som är mkt enkelt att svänga ihop och räcker till många. Antingen skär man ut mindre rutor eller lite större. Lite utefter hur mycket man behöver och hur många andra tilltugg man serverar.Detta är en favorit hos mig ♥ Ingredienser1 st smördeg, på rulle8 skivor prosciutto (jag köper ALLTID över disk, ej färdigpackat)200 g cocktailtomater, gärna blandade färgen som röda, gula & gröna (snyggt att blanda)6-8 blad färsk basilika, finhackaderivet skal från 1 ekologisk tvättad citron2 msk olivolja (en mild typ som inte är så kraftigt pepprig)salt, efter smaknymalen svartpeppar efter smakParmesankräm1 dl crème fraiche (fetthalt 34%)50 g riven parmesan (lagrad 30 mån)salt, efter smaknymalen svartpeppar efter smakGör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och rulla ut smördegen.3. Lägg ut parmaskinkan på smördegen intill varandra så det täcker smördegen, men spara gärna någon cm till kanterna.4. Sätt in i ugnen i 15-18 min tills smördegen är gyllene i kanterna och lagom bakad.5. Dela tomaterna i mindre kvartar och lägg i en skål. Hacka i färsk basilika och riv i citronzest från en noggrant tvättad citron.6. Häll över oljan, salta, peppra och vänd omkring. Smaka av! (Ställ svalt tills servering.)7. Vänd samman ingredienserna till parmesankrämen. Salta & peppra efter smak.(Varför man försiktigt vänder i osten i crème fraichen är för att om man rör för mkt blir såsen rinnig. Det skall bli en kräm så vänd bara i osten och kryddorna.)8. Ställ krämen svalt eller lägg krämen i en spritspåse och lägg i kylskåpet till servering.9. Skär upp snittar av smördegen, lite precis så som du önskar till storlek. Lägg på upplägningsfat.10. Skeda på lite tomat, basilika & citron-salsa uppe på, och spritsa på lite parmesankräm snyggt.11. Dekorera med färsk basilika och om önskas riven parmesan över. Detta är SÅ enkelt, och så magiskt gott ♥Perfekt till alla festligheter framöver!Lycka till, kram Catarina