I samarbete med The wineagency har jag matchat Rotari Brut Riserva med ett magiskt gott tilltugg. En rostad surdegssnitt med mozzarellakräm, bakade basilikatomater toppat med tryffelsalami. Detta tilltugg är så otroligt gott, och är perfekt att bjuda på till välkomstdrinken. Här kommer receptet på dessa naggande goda tilltugg och tips på passande dryck till ♥ 6 snittar, 15 min (+1h för tomaterna i ugn) Ingredienser Rostade tomater 200g Piccolinitomater på kvist 1 msk olivolja Flingsalt Mozzarellakräm 1 mozzarella 3-4 msk Smetana (syrad grädde) 1/3 tvättad citron - rivet skal salt nymalen svartpeppar Surdegssnittar 6 skivor surdegsbaguette 1 msk olivolja 1/2 vitlöksklyfta, att gnugga mot brödet Salt Topping 6 skivor tryffelsalami (går att utesluta om man önskar) Färsk basilika Gör så här Tomaterna 1. Sätt ugnen på 90 grader. Lägg tomaterna på en plåt, och gör ett litet hål i varje tomat med hjälp en typ tandpetare (För att de inte skall sprängas och gå sönder) 2. Ringla över olivolja, lägg på basilikablad och strö flingsalt över. 3. Sätt in i ugnen och låt rostas i 60 min. Ta sedan ut och låt svalna helt Mozzarellakrämen 1. Pulsa mozzarellan med stamixern lite snabbt i en bunke så den blir "smulig". 2. Tillsätt Smetana, rivet zest från 1/3 tvättad citron, salt och nymalen svartpeppar. Smaka av och ställ svalt. Snittarna 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Skiva surdegsbaguetten i 6 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 3. Pensla brödet på ovansidan med olivolja och gnugga en vitlökshalva uppe på. Salta lätt och låt rosta i ugnen 7-8 min. Montera snittarna 1. Lägg en klick mozzarellakräm på den rostade surdegsbaguetten. Lägg på en rostad tomat (el två) och toppa med en skiva tryffelsalami och färsk basilika. Dra även något varv med svartepparkvarnen över och ringla över lite olivolja. Servera detta magiskt goda tilltugg med både doft och smak av Italien i kombination med ännu mer Italien, i form av Mousserande vin från Rotari. Det mousserande vinet är gjort på samma sätt som när man gör champagne. Men det är gjort i Italien där druvorna får växa uppe på de höga bergen, för att få den friska och krispiga karaktären som Rotari bär på. När druvorna får växa uppe i bergen i den friska och svala luften så bidrar det till att vinet blir sådär härligt friskt och krispigt. Detta mousserande vin är gjort på 100% Chardonnaydruva och bär på en hög syra, fruktighet och angenäm friskhet. Om man gillar Champagne men tycker att det är lite för dyrt, så kan jag rekommendera detta som verkligen är prisvärt. Ett kvalitetsalternativ från Italien Rotari Brut Riserva har ett mycket friskt, mineraldrivet och fruktigt uttryck. Nr 7567 Alkoholhalt 12,5 % Hoppas ni blev inspirerade ♥