Jag ÄLSKAR tapas!! Det har nog inte undgått er ;) Vi – jag och min familj – äter nästan varje fredag tapas, då barnen också älskar det & önskar det. Här bjuder jag på mitt tips till tapasbrickan med alla mina/våra favoriter. Kanske lite tips till din egen bricka för helgen? - Tryffelsalami är ett Måste - Magnifico Chili – supergod lite magrare salami - Parmaskinka - San Daniele, tycker den är godast efter riktig Jamón iberico el pata negra - Grottlagrad Gruère Noire (grand reserva) - Manchego – gärna en som inte är så torr. Fråga över disk. - Fransk bondost – favorit! - Burrata – gräddig typ mozzarella, som jag lägger skivade små plommontomater runt: Hackar över färsk basilika och strör på lite salt, nymalen svartpeppar och ringlar olivolja över. (Detta äter vi tillsammans med ugnsrostade skivor surdegsbröd som jag haft lite smör eller olivolja & hackad timjan på innan ugnsrostning 10 min på 200 grader.) - Tryffelbrie tillsammans med saltade kex & fikonmarmelad (Fabrikat: ST Dalfour - Royal fikon) - Marinerade kronärtskockor (typ Zeta) – SÅ goda!! JA, så här ser min fredagsbricka ut ♥ Hur gott ? Och en sak: Köp Alltid tapas över disk i charken! Det blir ALDRIG samma sak/smak/kvalitet med färdigförpackat. Skall man äta tapas skall det vara på riktigt! Hoppas ni får en underbar helg och att jag kunnat ge lite tips till din bricka för helgen ♥ Kram C