Ett tillbehör som bara är magiskt... Rostad spetskål (el grillad), med nötigt brynt sojasmör toppat med rostade hasselnötter.. Magi till kött, fisk & fågel, eller bara som det är. 4 port, 20 min Ingredienser 1-2 spetskål huvuden (beror på storlek) 2 msk olivolja Salt Brynt sojasmör 100-150g smör 1-2 tsk japansk soja 1 näve rostade hasselnötter Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, (el starta grillen) 2. Dela spetskålen på hälften el i 4 större klyftor. (Beror på hur stor spetskålen är, om den skall räcka till 4 port) 3. Pensla/smörj in spetskålen med oljan och salta lite lätt. 4. Sätt in i ugnen i ca 15-17 minuter tills kålen mjuknar något och får rostad, gyllene yta. (Eller grilla den då såklart tills gyllene) 5. Bryn smöret gyllene, när smöret blir småbubbligt och höjer sig i kastrullen och luktar nötigt, dra bort från värmen så det inte bränner. Tillsätt sojan efter smak. 6. Hacka hasselnötterna och vänd ner i det brynta smöret. 7. Lägg upp den rostade spetskålen på ett serveringsfat. Toppa med det brynta soja-& hasselnötssmöret och servera direkt 🥬🙌🏻 Otroligt gott, lycka till 👌🏻❤️