CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Vanilj- och mascarponemousse med glöggmarinerade hallon & pepparkaka

Alltså, detta måste ni bara prova! Tänk er en fluffig vanilj- & mascarponemousse med julsmakande hallon av glöggen och krispigt pepparkakssmul. Ja, alltså kombinationen är magisk. Ni får lov att testa där hemma ♥

Annons

4-5 port

Ingredienser

Glöggmarinerade hallon
2 dl frysta (upptinade) hallon
2-3 msk glögg (Gärna starkvin) – men funkar utan för den som vill
3/4 – 1 msk florsocker

Annons

Vanilj- & mascarponemousse
100 g philadelphiaost
200 g mascarpone
2-3 msk florsocker (mer om du önskar sötare)
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Pepparkakssmul
1-2 pepparkakor / port  (ca 10 st)

Gör så här

1. Lägg upp hallonen i en skål och häll på glögg och florsocker. Rör samman och låt stå och dra.
2. Häll alla ingredienser till moussen i en bunke och vispa med elvisp samman till en fluffig mousse. (Vispa på så tjocknar den.)
3. Krossa eller mortla pepparkakorna och dela upp i serveringsglas.
4. Spritsa på den fluffiga moussen och toppa med dom glöggmarinerade hallonen. Ställ svalt eller servera direkt!
(Skall dom inte serveras på en gång rekommenderar jag att inte sätta ner en hel pepparkaka i toppen som garnityr. Gör det istället precis innan det skall serveras. Annars blir den mjuk!)

Annons

Smaklig juldessert ♥

Dela på:
Laddar