Vaniljhjärtan bakade i långpanna. Oh my! Har ni testat?! Ni MÅSTE bara testa denna sommarhit till dessert! ca 30-40 vaniljrutor beroende på strl, 40 min Smuldeg 500 g smör, tärnat- gärna saltat 10 dl vetemjöl special (funkar med vanligt) 1 msk bakpulver 4 dl strösocker 4 msk vaniljsocker Fyllning 4 ägg 5 dl crème fraiche (1 stort paket med 34% fetthalt) 250 g kesella 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1/2-1 krm vaniljpulver Garnering/ Tillbehör Siktat Florsocker Hallon (färska eller lite varma som tinats i mikron) Valnötsglass (Sia) eller vanilj - eller vilket du vill Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader över / undervärme. 2. Blanda samman alla torra ingredienser till smuldegen i en separat skål, blanda väl så bakpulvret sprider sig jämnt. 3. Tärna smöret och häll över mjöl- & sockerblandningen. Nyp ihop till en smuldeg, eller gör det enkelt för dig och kör i en matberedare. 4. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper i botten av formen upp på kanterna en bit. Vaniljkräm 1. Rör ihop kesella, crème fraîche, ägg socker, vaniljsocker & vaniljpulver till en slät smet. Häll sedan fyllningen på degbottnen som du tryckt ut jämnt i långpannan. 2. Smula resten av smuldegen uppe på fyllningen. 3. Skjut sedan in i ugnen i 30 min. Blir kakan för mörk ovanpå, sänk värmen och låt kakan gå något längre i ugnen istället (2-3 min extra) 4. Känn uppe på kakan så att den känns något fast. Ta ut och låt svalna helt innan den skärs i bitar. Servering Servera vaniljrutorna till en kula valnötsglass & hallon. Antingen färska eller varma som fått tina i mikron. Mums! (Förvara vaniljrutorna i frysen och ta fram vid behov ♥ )