Hur ofta äter ni en riktigt god hummus? Denna veckan har jag gjort detta recept tre ggr i rad. Så himla gott till maten att sitta och toppa detta fantastiskt goda bröd i denna magiska hummus. Det är enkelt att göra hummus. Vi borde göra det oftare, eller hur? Testa detta recept så kommer ni inte kunna hålla er. SÅ gott!! Ingredienser 2 burkar kikärtor 2 vitlöksklyftor (normalstora till lite mindre) 1/2 - 1 röd chilifrukt 1/2 tsk malen spiskummin 1 krm paprikapulver 1 krm chilipulver 1/2 msk limesaft (el citron) 1 msk tahini 3-4 msk mild olivolja, av god kvalitet (spad från kikärtorna) salt, efter smak Tillbehör/topping orientaliskt tunnbröd (finns i din butik) olivolja, ringlat över hummusen paprikapulver, strött över Gör så här 1. Lägg kikärtorna i en kastrull tillsammans med sitt spad. Låt puttra ihop någon till några minuter så att kikärtorna blir varma (lättare att mixa). 2. Häll av spadet i en bunke (spara för att sedan ha i hummusen till att få rätt konsistens). 3. Häll kikärtorna i en matberedare. 4. Hacka i vitlöksklyftor och röd chili (kolla om den är allt för stark, ta i så fall lite mindre). 5. Tillsätt malen spiskummin, limesaft, olivolja & tahini. Pulsa maskinen så att allt mixas. 6. Om hummusen blir för stum så att knivarna inte kan gå runt, tillsätt kikärtsspadet successivt tills du får en fast konsistens men som går att mixa slät. 7. Smaka av och smaka upp med önskad mängd salt. 8. Lägg upp på en tallrik, dra lite snygga spår med skeden, som på bilden. 9. Sikta över paprikapulver och ringa över härlig olivolja (ev lite flingsalt strött ovanpå). Ställ svalt till servering!