God morgon måndag! Har ni testat halloumistroganoff någon gång? (Ni får egentligen inte titta på bilden, den ger inte uttryck för hur himla gott detta egentligen är.) Så himla himla himla gott. Till och med barnen älskar det. Receptet är busenkelt, ni måste testa och det kommer här! 4 pers, 20 min Ingredienser 400 g halloumi 1 gul lök, finstrimlad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1-2 burk finkrossade tomater (gärna Mutti) 1 tsk torkad oregano 1-2 grönsaksbuljongtärning el ca 1-2 msk koncentrerad fond 1,5-2 dl vispgrädde 1 msk tomatpuré salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Tillbehör ris mixsallad (med lite olivolja, citron, salt & peppar på) Gör så här 1. Koka risen enligt anvisningarna på paketet. 2. Skala och finstrimla gul lök, samt finhacka vitlöken. 3. Bryn på löken i en klick smör tills den blir gyllene & glansig, vänd sedan i vitlöken. 4. Häll på finkrossade tomater, oregano, buljongtärning eller fond & tomatpuré. Låt puttra ihop 2-3 min. 5. Tillsätt grädde och låt småputtra under tiden du steker halloumin. 6. Skär halloumin i "stroganoff-bitar" lite tjockare strimlor. Lägg ner i en torr teflonpanna på medelhög värme och stek på båda sidor tills osten fått en gyllene färg och blivit mjuk & härlig. 7. När osten är klar, vänd ner i tomatkoket. Smaka av och smaka upp med salt & peppar. 8. Låt stå på en platta med lite värme till servering. 9. Servera nu denna krämig goda halloumistroganoff till ris och en god mixsallad (sallad, cocktailtomater, gurka m.m.) med en dressing av lite högre syra. Jag brukar pressa på citron, lite olivolja, salt & peppar. Supergott! Detta är en favorit!! Smaklig spis :)