Igår åt vi denna smarriga kombo som är SÅ enkel att svänga ihop. Jag rostar bara cocktailtomater i ugn på 90 grader i ca 1,5 h. (Salt, timjan och olivolja på.) Sedan kokar jag polentan i buljong, tillsätter lite grädde & riven parmesanost. Samtidigt som jag smörsteker champinjoner vid sidan om och i efterhand tillsätter jag färsk baby-bladspenat och rör omkring. Voilá, enkelt va? Detta måste ni testa, receptet kommer här! Ingredienser 1 l vatten 2 buljongtärningar (grönsak eller hönsbuljong) 1 3/4 dl polenta 1/2 dl mjölk 1/2 -2 dl grädde 25-30 g riven parmesan salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak 1 paket cocktailtomater, några delade på hälften 2 msk smör, att steka svampen i 4 champinjoner, tvättade & delade i kvartar 60 g babyspenat, färsk 50 g fetaost Topping färsk timjan tryffelolja, några små droppar Gör så här 1. Sätt ugnen på 90 grader och lägg tomaterna i en form. Dela några tomater och picka små hål i dom du lämnar hela. Ringla lite olja över, salta och strö på färsk timjan. Låt gå i ugnen ca 1,5 h. 2. Koka upp vattnet till polentan, rör i buljongen och lös upp. 3. Skär champinjonerna i kvartar och förväll / stek i smör. Salta & peppra. 4. Tillsätt polentan i vattnet, rör om. Se på paketet hur länge det bör koka. (Ca 6 min.) 5. Känn hur polentan tjocknar och tillsätt då mjölk och grädde till konsistensen blir något lite rinnigare än mannagrynsgröt. 6. Vänd ner babyspenaten i svampen. 7. Riv i parmesanosten i polentan och smaka upp med salt & peppar. Lägg upp en tallrik som nedan med polenta, ugnsbakade cocktailtomater, champinjoner, spenat, smulad fetaost och lite ringlad tryffelolja över. Magi! (Detta är egentligen även ett perfekt tillbehör till en grillad köttbit om ni vill bjuda på kött.) Gott, läckert & enkelt att svänga ihop :) Smaklig spis!