Sponsrat inlägg i samarbete med Quorn. Jag har fått testa Quorns produkter för att sedan sätta min prägel på lite nya recept. Jag bestämde mig redan för något år sedan min familjs köttkonsumtion skulle minska. Men jag har ärligt talat inte hittat något som kunnat ersätta kött förrän Nu! Jag fick verkligen en "aha" upplevelse när jag testade dessa produkter. Quorn är ju GOTT!! Nu blev jag inspirerad och glad. Så nu under några veckor framöver kommer köttet bytas ut mot quorn i en del måltider. Min första rätt blev en HIT här hemma. Alla älskade den och jag kan garantera att den kommer bjudas på kontinuerligt hos oss hädanefter. Här kommer receptet! 4 pers, 20 min Ingredienser 1 msk olivolja 1 gul lök, finstrimlad 1 röd paprika, finstrimlad 1 gul paprika, finstrimlad 400 g Quorn i bitar 2 msk smör 1 påse Fajita krydda (finns färdigblandad mix på de mexikanska hyllorna) Vitlökssås 2 dl crème fraiche 15 % 1/2 vitlök, pressad Tillbehör 8 st pitabröd 2 tomater, tunt skivade 2 avokados, skivade Mix sallad Gör så här 1. Ta fram quorn-påsen ur frysen. 2. Rör ihop vitlökssåsen. Crème fraîche och en halv pressad vitlök. Ev lite salt. 3. Skala och strimla löken fint, bryn lite lätt på medelhög värme i olivolja tills löken mjuknar. 4. Strimla paprikorna under tiden. Tillsätt sedan paprikastrimlorna och låt fräsa samman försiktigt. (Inte brännas, håll koll på värmen) 5. Ta fram ytterligare en stekpanna, hetta upp och lägg i en rejäl klick smör. Stek quornbitarna på medelhög värme i ca 10 min. Salta & peppra. 6. Häll över de stekta quornbitarna i stekpannan tillsammans med med lök & paprikan. Häll över fajita-kryddblandningen och ca 2-3 msk vatten. Låt puttra samman. Sätt ugnen på 170 grader 7. Skiva upp tomat, avokado och skölj salladen. 8. Värm pitabröden i ugnen tills ytan blir lite rostad, ca 5-7 min (pensla först brödens ovansida med vatten). 9. Ta ut bröden och skär en öppning i bröden. 10. Fyll pitabröden med quorn-fajitaröran, sallad, tomat, avokado & vitlökssås! Makalöst gott!!! Sponsrat inlägg i samarbete med Quorn.