Happy Friday mina vänner! Bara för att helgen är här betyder det ju inte alltid att alla vill äta kött! Denna rätt är ett fantastiskt substitut till en lyxig spaghetti med köttfärssås. Men kanske mer hälsosam samt köttfri. Såsen ger en smygande hetta, som jag älskar. Detta till ett glas rött blir succé, jag lovar! PS: Vill man ha det matigare och mer mättande så koka pasta istället för zucchini, det blir minst lika gott. Här kommer receptet ♥ 4 pers, 15 min Ingredienser 2 stora zucchini, skivade i cm tjocka skivor 1 gul lök 2-3 msk olivolja, att bryna löken i 250 g Quornfärs 2 burkar finkrossade tomater (Mutti-kvalitet) 1,5-2 dl Paprika & Chili crème fraiche (den är lite het, så testa dig fram) 1 dl matlagningsgrädde 1/2 -1 dl vatten, (lite efter hur man vill ha konsistensen) 1- 2 st grönsaksbuljongtärningar 1/2 dl rött vin (inte ett måste) Svartpeppar, efter smak Topping Riven parmesan, eller skivor av mozzarella Färsk basilika Gör så här 1. Skiva upp zucchinin i matiga cm tjocka skivor. Lägg på ett fat och salta lätt. Saltet gör så att vätskan i zucchinin dras ur innan stekning. 2. Hacka löken fint och fräs på lite mjukt i olivoljan i en panna tills den blivit lite mjuk och glansig. 3. Tillsätt quornfärs, finkrossade tomater, buljong och vatten. Låt koka samman någon minut. 4. Tillsätt paprika & chili crème fraîche och matlagningsgrädde. Fundera på hur du vill ha konsistensen på "köttfärssåsen"- quornfärssåsen. 5. Låt puttra ihop och var med och smaka av hela tiden. 6. Stek zucchinin i en stekpanna med olivolja, smör eller smakfri kokosolja. Bryn på zucchinin till gyllene färg och konsistensen blir lite al dente. 2 min per sida kanske. Dra några varv med svartpepparkvarnen över. 8. Lägg upp zucchini på tallrikar, skeda på quornfärssåsen som det skall finnas en viss "hetta" i och toppa med riven parmesan eller min favorit - skivad mozzarella! Low carb, hälsosamt, högt proteinvärde, galet gott & enkelt att svänga ihop. Ni måste testa! Smaklig spis! ♥