Köttfri måndag! Vad äter & lagar vi då? Jo, jag har tipset. Dessa goda och matiga zucchinibiffar. Receptet kommer här! 4 port, 30 min Ingredienser 2 zucchini 1 vitlöksklyfta, pressad 1 röd chili, finhackad 2 salladslökar, finstrimlade 100 g riven parmesanost 2 ägg 1 dl ströbröd 3/4 dl vetemjöl 1 tsk salt nymalen svartpeppar, efter smak Gör så här 1. Riv zucchinin ner i en bunke, salta - vänd runt och låt stå i kylskåpet ca 15 min för att låta saltet dra ut vätskan i zucchinin. 2. Ta ut bunken och pressa ur vätskan ur den rivna zucchinin. Forma bollar av zucchini och pressa ur. Lägg tillbaks i bunken. 3. Tillsätt pressad vitlök, finhackad chili, finstrimlad salladslök, ägg, ströbröd & vetemjöl. Rör om så allt blir jämnt fördelat. 4. Riv till sist i parmesanosten och smaka upp med salt & peppar. 5. Forma bollar och stek på medelhög värme i olja (oliv), ca 3-4 min / sida. Dom skall få en gyllene färg, så håll koll på temperaturen så det inte blir för varmt. (Jag lägger in biffarna i ugnen på ca 80-90 grader efter stekning för att hålla dom varma fram till servering.) Servera zucchinibiffarna till en matig sallad, någon god sås, eller som jag gör här: Jag blandade i lite tacokrydda i biffarna och åt som tacos, medan de andra i familjen åt köttfärs. :) Smaklig måltid ♥